2016 - la disfressa copia20 de desembre a les 20:00 a Antic Teatre

¿De què em disfresso ?, Quines fantasies ocultes hi ha en l’acte de dsifressar-se ?, Perquè quan un home es disfressa de dona és graciós i festiu i quan una dona es disfressa d’home és amenaçador o inquietant? El tipus de dona del que es disfressen els homes quan fan de dones, respòn a un arquetip de dona al qual voldrien semblar-se o a un arquetip de dona perduda.

I quan les dones es volen disfressar, el mercat els ofereix un catàleg d’oficis i personatges sexi (infermera sexi, vampira sexi…) sempre limitat i arquetipic. Fins i tot les disfresses infantils son sexi. A molts col·legis al carnaval el tema encara és el de “princesses i cavallers”. I quan les disfresses no són sexis responen a una forma flagran d’apropiacionisme cultural en una lògica colonial, (la difressa d’indio, o vaquer, la de taiwanesa….)

Què diuen de nosaltres les disfresses que escollim? què diuen de la manera que ens presentem en societat en situacions d’excepcionalitat permeses i reconegudes com el carnaval o d’altres festes?