ikea

T’acabes de mudar i t’entristeixen els pobres mobles d’IKEA que t’has comprat, i no saps com fer per què casa teva deixi de semblar un cub blanc buit? Joan Roca ho va tenir bastant clar, penjant-se un Miró al lavabo de casa seva…

–       Ostres tu, però es que jo no tinc diners.

–       Clar, per això tens mobles d’IKEA.

–       Però es que a més a més no tinc NIDEA d’art.

Mira! Uns quants consells si vas perdut. I si no, sempre pots comprar-te algun quadre a IKEA mateix, o copiar dissimuladament a aquell conegut que té un menjador tan de revista… Si tots els museus tenen els mateixos artistes, podem tenir els mateixos quadres penjats a la paret. Hegemonia Artístico-Domèstica.

Si et sobra alguna paret buida encara, ves al tanto amb anar als Encants i agafar el primer pergamí egipci que et trobis, podria ser real.  I si dubtes de que el que vagis a comprar sigui bell i artísticament acceptat, aquest museu et podrà donar algunes pistes de què no t’has de comprar. I ja de pas, afegim que has d’anar alerta amb els quadres autàrquics.

–       Ja tornem a ser-hi. T’he dit que no entenc de moviments artístics.

–       No no, si això m’ho he inventat jo. L’autarquia és una dictadura. Però sembla ser que els dictadors els hi agrada pintar… Mira si no Franco, Hitler, o fins i tot els desconcertants quadres de George Bush. Però això dona per un altre Liminal GR…

De totes maneres, el millor que pots fer es relaxar-te una mica, i explotar els teu olfacte artístic sense pensar massa en què es el “correcte”. Potser, fins i tot, et converteixes en un col·leccionista d’art, com aquesta parella d’americans.

Sempre podrem convertir casa nostra en museu.