amigurumi star wars Krafterisme i neo-artesans. No hi ha futur però fem ganxet. (15 gener)

¿Bombolla o sortida a la crisi? ¿Signe de nous temps o tornada a una època passada?

El terme artesania ha cobrat altres accepcions i s’ha cobert d’una pàtina hipster que li dóna legitimitat a les manualitats de tota la vida. Reneix el Do It Yourself entre una Billy d’Ikea ​​i una pastilla de sabó artesanal. No sabem si aquesta tornada als treballs manuals és deguda a la hipertecnologització de la societat i les relacions interpersonals, si és un altre pas de rosca de la modernitat, o si és una reacció d’aprofitament dels recursos davant la crisi. O una preparació per a un món postapocalíptic on haurem de fer els nostres propis cupcakes per sobreviure.

El que sí sabem és que el món Crafter i DIY mou molts diners. I aquests diners no van a parar precisament als artesans, les crafters, ni a les monitores de patchwork. S’està venent des d’alguns àmbits del món crafter com una sortida a la crisi. Però una sortida a la crisi de qui? De l’emprenedora que decideix posar una petita botiga de bijuteria? Dels crafters que munten la seva paradeta a mercats on venen les seves creacions? De les fàbriques de les que surten les màquines de cosir o els abaloris per fer polseres?

Mentrestant, ocupa el teu temps lliure fent alguna cosa productiva. Oci creatiu. Aprèn a fer amigurumi, a cosir la teva pròpia roba, a decorar els teus àlbums de fotos amb washi tape, a fer cosmètics amb olis essencials o catifes amb robeta… No deixis de fer, no deixis de produir, i, sobretot, no deixis de consumir comprant materials d’artesania per estalviar uns diners fent objectes que no semblin fets en sèrie per treballadores xineses mal pagades. Un món original i creatiu, que omple la teva vida de coses boniques i sobretot, amb la satisfacció d’haver-ho fet tu mateix.

Amb Liminal GR aprendràs a fer ganxet i altres coses molones al voltant de la taula camilla, mentre intentem esbrinar si ens estem convertint en les nostres àvies o si formem part d’un moviment de persones creatives i hàbils capaços d’embellir i redecorar la nostra vida i el planeta.