capturadepantalla201210s

 

El proper dimarts 15 de gener, comença a l’Antic Teatre la tercera edició de Liminal GR

Comencem amb el tema Homenatge al idiota:

Programa:

18h. Projecció de “Els idiotes” de Lars Von Trier.(1998)

20h  Presentació Liminal GR 201320,

20,15h Homenatge a l’idiota, Soren Ervinson i Bernat Gisbert

21h. Presentar una aparença normal, Marc Roig, professor d’antropología.

Mini-conferencia sobre la presentació pública de les persones.

21’45h. Fer l’idiota a les pantalles, Felix Pere-Hita, especialista en televisió.Selecció d’imatges sobre

la presentació dels discapacitats en els mitjans de comunicació i sobre la idiotesa como estratègia crítica.

22’30h. Taller d’idiotisme, LLuis Elias, professor de teatre, ex-Joglars.

Perquè ens hem proposat fer l’idiota? Vivim en un context econòmic i polític convuls. El capitalisme s’expressa amb tota la seva evidència i
 ens deixa en un estat d’absoluta perplexitat. I al mateix temps som conscients de que som un “animal públic”. La nostra expressivitat té una dimensió política. Quan ens presentem ens remetema una presentació tòpica de nosaltres mateixos que es relaciona amb certes pràctiques i certs imaginaris establerts.
Fer l’idiota, pot ser una forma d’abstenció política o d’insumissió social? Podem evitar alguns estils? És possible desempallegar-se d’allò social? És possible desaprendre? Aquest és el nostre homenatge als que interaccionen d’altres maneres.
Després de que ens fossin denegades les subvencions públiques amb les que Liminal es recolzava, vam iniciar un procés de finançament col·lectiu a través de la plataforma de “crowfunding” Verkami. En haver aconseguit el mínim necessari per tirar endavant gràcies a l’esforç i participació de moltes persones, ara el projecte torna amb quatre nous temes que es desenvoluparan al llarg dels mesos de gener a febrer.

Liminal Gr comença el proper dimarts 15 de gener a l’Antic Teatre amb el tema “Homenatge a l’idiota”. El programa consta de diferents activitats entre les que destaca la peça d’un perfomer sense discapacitat física, (Soren Ervinson), i un perfomer amb discapacitat física i intel·lectual, (Bernat Gisbert). Es tracta d’una peça produïdaespecialment per aquesta edició de Liminal i que s’ha finançat de manera col·lectiva.

On resideix l’idiotisme? Quina forma pot tenir? A partir d’aquest test escènic absurd, tonto, imbècil i carregat d’entusiasme inútil, el Bernat i el Soren s’encaren a l’idiotisme. Públic i actors quedaran irremisiblement condemnats a provar la seva inteligència.

Soren Ervinson és performer i músic. Fa peces de teatre que poden semblar una altra cosa. En els seus treballs reflexiona sobre la dimensió política de la cultura contemporània. Utilitza imatges, textes projectats a través de qualsevol mitjà, video, sò, o el propi cos. La seva inspiració vé de filòsofs aterradors, escriptors grassos i cineastes lletjos. La música és l’espina de tot plegat.

—————————————————————————————————————————————————-

El próximo Martes 15 de enero, comienza en el Antic Teatre la tercera edición de Liminal GR

Empezamos con el tema Homenaje al idiota.

El programa de la sesión:

18h. Proyección de “Los idiotas” de Lars Von Trier (1998)
20h. Presentación Liminal GR 2013
20,15h. Homenaje al idiota, Soren Ervinson/Bernat Gisbert
21,00h. Presentar una apariencia normal, Marc Roig
Mini-conferencia sobre la presentación pública de las personas.
21,45h. Hacer el idiota en las pantallas, Félix Pere-Hita, especialista en televisión.
22,30h. Taller de idiotismo, Lluís Elias, profesor de teatro, ex-Joglars

¿Por qué nos proponemos hacer el idiota? Vivimos en un contexto económico y político revuelto, el capitalismo se expresa con toda su evidencia y nos deja en un estado de perplejidad absoluta, y a la vez somos conscientes de que somos un “animal público”. Nuestra expresividad tiene una dimensión política. Cuando nos presentamos apelamos a una presentación tópica de nosotros mismos relacionada con unas prácticas y unos imaginarios establecidos.

Hacer el idiota ¿puede ser una forma de abstención política o de insumisión social? ¿Podemos evitar ciertos estilos? ¿Es posible despojarse de lo social? ¿Es posible desaprender? Ahí va nuestro homenaje a los que interaccionan de otra manera.

Después de que nos fueran denegadas las subvenciones públicas que nos sostenían hasta ahora, Liminal Gr inició un proceso de financiación colectiva a través de la plataforma de crowfunding Verkami. Tras haber conseguido el mínimo gracias al esfuerzo y la colaboración de muchas personas, el proyecto vuelve a la carga con cuatro nuevos temas que se van a desarrollar en los meses de enero a febrero.

Liminal Gr arranca el próximo martes 15 de enero en el Antic Teatre con el tema “Homenaje al idiota”. El programa consta de diferentes actividades entre las que destaca la pieza de un performer sin discapacidad física (Soren Evinson) y un performer con discapacidad física e intelctual. (Bernat Gisbert). Se trata de una pieza producida especialmente para esta edición de Liminal y que se ha financiado de forma colectiva.

Donde reside el idiotismo? Que formas puede tener? Bajo este test escénico absurdo, tonto, imbécil y cargado de entusiasmo inútil, Bernat y Soren se encaran al idiotismo. Público y actores estarán irremediablemente condenados a probar sus inteligencias.

Soren Evinson es performer y músico. Hace piezas de teatro que pueden parecer otra cosa. En sus trabajos reflexiona sobre lo político en la cultura contemporánea. Usa imágenes, textos proyectados a través de cualquier medio, ya sea video, sonido, o el propio cuerpo, y su inspiración viene de filósofos aterradores, escritores gordos y cineastas feos. La música es la espina de todo ello..