Dilluns 23 a les 19h al Antic Teatre.

Comptarem amb les intervencions de l’antropòleg, cineasta i programador multimèdia Isidor Fernández, amb l’antropòleg i comissari de LiminalGR Marc Roig i amb l’historiadora de l’art i comissaria de LiminalGR Pilar Cruz.

“L’amor és la religió de la postmodernitat. La societat de consum ens proposa aventures intenses vinculades a productes que garanteixen l’emoció en la vida parella. Viatges, joies, perfums o rentavaixelles són els catalitzadors de l’amor. El festeig actua com a forma de reconeixement en la fusió cap a la nova entitat de parella i el matrimoni s’omple d’experiències intenses que relaten la força de la unió. I per tant, en aquest “nuviatge continu”, la boda perd força com a ritual de pas i pren noves formes. O és un tràmit administratiu inconfessable o una relíquia emparentada amb la cursileria victoriana. El seu simbolisme no progressa. La boda és l’antítesi de l’amor postmodern de classe mitja. I davant de tanta espiritualitat amorosa la industria de les noces només pot sobreviure com a simulacre. Una gran mascarada irònica que comença amb les bromes del comiat de solter i continua amb un ridícul conte de fades, de luxe o de quincalleria. La boda Liminal serà quincalleria de basar asiàtic, popular”

Isidor Fernández:
Es antropòleg, cineasta i programador multimèdia. El seu camp de recerca es defineix en l’estudi dels mitjans de comunicació de masses com a sistemes de representació cultural des de la pràctica investigació-acció, desenvolupant l’enfocament epistemològic de la investigació social i el patrimoni cultural en l’ús de les tecnologies de l’audiovisual, multimèdia i Internet com a mitja de comunicació i objecte d’estudi. L’any 2005 va fundar l’Arxiu d’Antropologia Visual i Mèdia, difonent i distribuint la producció del cinema etnogràfic de diverses universitats d’Europa, Amèrica i Àfrica, del que actualment és el seu director. Del 2008 al 2010 va crear i dirigir el Laboratori Social Media del Citilab-Cornellà, on va desenvolupar projectes de recerca audiovisual amb la participació ciutadana. Recentment crea la productora Documentala, des d’on investiga i produeix documentals etnogràfics, distribuint i potenciant la difusió del Arxiu d’Antropologia Visual i del LaMCA (Laboratori Multimèdia de Conflictes Ambientals) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de l’any 2009 es professor col·laborador d’Antropologia i Cultura Visual al Master d’Investigació per al Disseny i la Innovació a la Escol a Elisava de la Universitat Pompeu Fabra.

Ens veiem el dilluns a l’Antic Teatre!