Homenatge a l’idiota.

 

 

 


Acció: 17 de desembre. 

 

Ja fa uns quants anys que Lars von Trier va reivindicar la figura de l’idiota com a posició política. Tornem a donar-hi una volta. L’idiota és la persona privada del jo social. Idiota és una persona incapaç de presentar-se públicament, sense possibilitats de controlar les interaccions personals, la comunicació impròpia i en definitiva la disciplina en la dramatització del seu jo. Es per això que en els manicomis s’estableixen rutines que anul·len les interaccions creatives.

 

I fer l’idiota conscientment vol dir anul·lar i insultar les nostres habilitats socials, el nostre jo social i polític. És una forma d’insumissió o de protesta que consisteix en fer el brètol com a via d’afirmació personal. Una manera d’explorar noves possibilitats d’actuació sense les implicacions socials establertes. Un acte reivindicatiu per a denunciar la mercantilització de la nostra vida íntima, de la nostra conducta. L’”idiotisme” no té res a veure amb el surrealisme o la psicoanàlisi que són moviments artístics i culturals passats de moda. L’”idiotisme” nega la psicologia i es concentra en les interaccions personals. I probablement fer l’idiota és molt saludable. Directament us convidem a fer l’idiota. Ara més que mai.

Reflexiona con nosotros: Wiki #homenajealidiota