El proper dilluns 21 de novembre es celebra una nova edició del projecte LiminalGR a l’Antic Teatre. Aquesta vegada en contra de l’esport. Preu de l’entrada 5€.

En aquesta ocasió el projecte Liminal ha reunit a diferents creadors que coincideixen en una visió molt crítica de la pràctica de l’esport. El conjunt de les accions reuneix artistes que viuen en diferents ciutats espanyoles: Madrid, La Coruya, Saragossa i Barcelona.

Luis Miguel fa una reflexió sobre les retransmissions de grans premis automobilístics i el seu caràcter bèl·lic i despòtic. En Marc i en Paadin han preparat una campanya publicitària en contra de la promoció i la pràctica de l’esport. En Ruben l’any 2009 va encendre una cigarreta en el pebeter d’Atenes i va viatjar fumant sense parar fins a Madrid per a celebrar la designació d’aquesta ciutat com a seu olímpica. En Ruben i en Daniel ens expliquen el projecte.

En Felix ha preparat una selecció de vídeos per reflexionar sobre aspectes socials i polítics de la pràctica de l’esport. I també cantarà la cançó “Si, si tú vete al fútbol”. La Christina ha preparat un fals documental sobre la biografia d’una patinadora sobre gel. La proposta incorpora dansa i stop motion.

El col·lectiu “Fur alle fale” ens convida a assajar noves possibilitats desestimades en la pràctica de l’esport i, en una segona acció, interpretarà  cançons populars simplificant-les fins a tal punt que qualsevol es pugui animar a cantar-les. I, evidentment, ens convidaran a cantar-les..

El posicionament de partida de Liminal Gr és clarament en contra de la pràctica de l’esport, i ben especialment de l’alta competició i de l’esport com a espectacle de masses. L’esport no afavoreix els valors democràtics de diversitat i cohesió social i en aquest sentit es fa una crida per a la creació d’un moviment en contra d’aquesta pràctica denigrant.

Liminal Gr és una proposta que es defineix com un projecte de difusió creativa i a la vegada de creació difusiva. Dos comissaris proposen un tema. A partir d’aquí es realitza una sessió de reflexió i es comença a fer soroll a les xarxes socials. Els usuaris participants aporten  informació, debat, documentació… En una posterior sessió d’acció diferents artistes i creadors presenten treballs relacionats amb la reflexió. La sessió de reflexió “En contra de l’esport” es va realitzar el passat 29 de setembre i la sessió d’acció serà el proper dilluns 21 de novembre a l’Antic Teatre

Liminal Gr és un projecte co-produït per Transit Projectes i l’Antic Teatre. Els comissaris de Liminal Gr són Pilar Cruz i Marc Roig.